sâmbătă, 8 decembrie 2012

SF gratis pt Kindle - Abatia de Dan Dobos

Abatia lui Dan Dobos, in limba romana, costa 0$ in Kindle Store.

Am descarcat-o, desi o aveam deja (si o citisem cu ani in urma) pe hartie. Mi-o amintesc destul de vag, fiind genul de carte comerciala care te prinde pe moment, te face sa dai paginile, dar pe care o cam uiti in timp.

Din cate imi amintesc, se petrece intr-o manastire postapocaliptica unde calugarii se ocupa cu ingineria genetica si clonarea, pregatind cate un set de oameni (mereu aceiasi) pentru popularea altor planete. Pe una dintre clone, care e liderul grupului, il manipuleaza psihic, ii provoaca nu mai stiu in ce scop o criza mistica, folosindu-se pt asta de 2 clone gemene, confundabile, intersanjabile, dintre care una e o sfanta si cealalta o tarfa. Cam asta e tot ce imi amintesc, plus surpriza finala, pe care nu v-o spun.

Cine nu are Kindle dar vrea sa citeasca gratuit Abatia - sau alte carti gratuite in Kindle Store - poate descarca gratis aplicatia Kindle corepunzatoare aparatului sau: computer, tableta sau mobil (nici eu nu am un Kindle, citesc pe tableta).

Nu stiu sigur daca 0$ e "pretul" permanent sau daca e vorba de o promotie acum, de sarbatori. Cred totusi ca e permanent, caci cartea e prima parte a unei trilogii din care mai fac parte:

5.74 $
sau 10 lei
5.19 $
sau 10 lei

si probabil autorul se spera ca, oferindu-ne-o pe prima gratis, sa ne placa si sa le cumparam si pe celelalte. Dar sa nu credeti ca e ceva gen vol. I din LOTR, e carte de sine statatoare.


Dan Dobos mai are si alte carti in Kindle Store:

DemNet - 3 $ sau 20 lei - roman SF
Gheorghe, un om special - 5.74 $  sau 10 lei  - povestiri SF
Elefantul in bostanarie - 5.74 $  sau 10 lei  - cu si pentru adolescenti

Preturile in dolari sunt cele din Kindle Store (cu TVA pt Romania), iar cele in lei sunt din sectiunea de ebooks SF din libraria  Elefant, care se pot citi pe Kindle, in format Mobi, dar si pe alte ereadere, in format ePub.

Bravo lui Dan Dobos, scriitor SF relativ tanar dar relativ cunoscut, pentru initiativa binevenita, cu atat mai mult cu cat sunt f.f. putine carti romanesti in Kindle Store si nu stiu sa mai fie alta gratuita in romana. Sper sa ii urmeze exemplul cat mai multi scriitori romani, si de SF si "mainstream" (ca sa zic si eu asa).

(Unele link-uri sunt afiliat-publicitare. This blog is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon.com.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu